Actifor

Plantaardig additief voor rundvee
Actifor

Het Actifor assortiment bestaat uit hoogwaardige plantaardige diervoederadditieven, specifiek ontwikkeld voor rundvee. Deze producten hebben een positief effect op de benutting van energie en eiwit uit het voer. Bovendien dragen Actifor Pro en Actifor Boost bij aan een duurzame dierhouderij door een verlaging van de emissie van ammoniak en methaan.

Er zijn vier Actifor producten:

Actifor Protect
Bij verterings- en luchtwegproblemen

Verterings- en luchtwegproblemen komen vaak voor bij kalveren. Ze kunnen zowel veroorzaakt worden door een bacterie als een virusinfectie. Men ziet ze met name in de eerste 8 weken van de levensfase van een kalf. Dit komt doordat de immuniteit gedurende deze periode wisselt van passieve naar actieve immuniteit, waardoor er een dip ontstaat in de immuniteit van het kalf.

Actifor Protect is een combinatie van etherische oliën, prikkelende stoffen en saponines. Dit product heeft een positief effect op verschillende mechanismes van het dier. Actifor Protect draagt bij aan de bescherming van het dier

Actifor Pro 
Voor meer bestendig eiwit

Actifor Pro bestaat uit etherische oliën, fenolen (tannines) en prikkelende stoffen. Het optimaliseert de pensfermentatie en zorgt ervoor dat meer voereiwit direct doorgaat naar de darm. De prikkelende stoffen stimuleren de natuurlijke productie van spijsverteringsenzymen in de alvleesklier. Actifor Pro draagt op deze manier bij aan het verbeteren van  de voerefficiëntie.

Actifor Boost 
Positieve invloed op de pens- en darmwerking

Actifor Boost bestaat uit etherische oliën, saponines en prikkelende stoffen. Het optimaliseert de microbiële eiwitvorming in de pens en draagt bij aan een lagere productie van ammoniak. De prikkelende stoffen stimuleren de natuurlijke productie van spijsverteringsenzymen in de alvleesklier. Actifor Boost kan worden gebruikt in combinatie met beschermde eiwitbronnen.

Actifor Power 
Voor de stabilisatie van de pens pH bij melkvee en vleesvee

Actifor Power is een combinatie van etherische oliën en prikkelende stoffen. Het draagt bij aan de stabilisatie van de pH in de pens bij melkvee en vleesvee.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!