Vacature Studentenproject

Zeugenspray tegen Streptococcen”

Streptococceninfecties zijn een groot probleem bij biggen en een belangrijke reden voor het inzetten van antibiotica. Een deel van de infectie van biggen vindt plaats via de huid van de zeug. Uit literatuur en uit een pilotonderzoek door Greenvalley is gebleken dat deze overdracht te beperken is met een antibacteriële spray op basis van middenketenvetzuren uit kokos- of palmpitolie. Greenvalley zoekt studenten om als vervolg op een pilotonderzoek een groter onderzoek te doen bij zeugen.

Opzet van het project:

  • Bepalen wat de beste samenstelling is van de zeugenspray (werkzame stoffen, hulpstoffen), hoe die zou kunnen worden geproduceerd en wat de optimale vorm van toediening is.
  • Bij zeugen het effect testen van de spray op de besmetting van de huid met pathogene bacteriën. Hierbij worden een groot aantal zeugen op systematische wijze behandeld en wordt m.b.v. bacteriologisch onderzoek de besmetting voor en na behandeling gemeten.
  • Een dossier opstellen voor de toelating van de zeugenspray als biocide.

Het onderzoek vindt deels plaats op een zeugenbedrijf (studenten kunnen ook een eigen bedrijf aanmelden) en deels in het laboratorium van Greenvalley in Wageningen.
Voor het onderzoek is een interessante stagevergoeding beschikbaar.

Heb je interesse of wil je meer weten over het project? Neem dan contact op met Henk van Faassen via henk@greenvalleyinternational.nl of +31(0)317 479 732.