TasteTite

Een nieuw smaakconcept voor biggen, zeugen

TasteTite stimuleert de voeropname, maakt het voer zeer smakelijk en aantrekkelijk voor biggen. Ze nemen eerder en meer vast voer op , waardoor de overgang van zeugenmelk naar voer gemakkelijker verloopt. Met als resultaat minder uitval en lagere medicijnkosten.

TasteTite is de naam voor een unieke, gepatenteerde smaaktechnologie. Het bevat onder andere zoethout extract en dit geeft de aangename smaak van drop. Via deze specifieke technologie wordt het ingekapseld in een capsule. Deze capsule komt in de mond vrij en geeft een consistente afgifte van de dropsmaak. Het stimuleert de voeropname, dieren blijven goed dooreten. Bij wateropname komt de smaak opnieuw vrij in de mond, waardoor dieren opnieuw gaan eten.

De TasteTite capsule is hittestabiel tot 250 graden Celsius, en chemisch stabiel in premixen. Een ander voordeel is dat TasteTite geen sacharine bevat en daardoor in elk voeder gebruikt kan worden.

De dropsmaak is afkomstig van het extract uit de wortel van een plant die geteeld wordt in Zuid-Europa namelijk Glycyrrhiza Glabra. Dit extract wordt veelvuldig gebruikt in snoep, frisdranken en bij medicijnen om de bittere smaak te veranderen in een aangename smaak.

Een dosering van 500 gram per ton mengvoeder is al voldoende, waardoor de doseringskosten laag zijn. Dieren hebben immers veel meer smaakpapillen dan mensen. Een mens heeft 9.000 smaakpapillen, varkens 15.000 en rundvee 35.000. Dit verklaart de grote gevoeligheid voor smaak en daarmee de voeropname.

Dit maakt TasteTite (gecombineerd met Butterscotch aroma) tot het meest ideale smaak-en geur concept dat bestaat.

Nu ook beschikbaar in Nederland.

TasteTite Taste Tite

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!